Hegedűs Béla lett a lelkészi főjegyző Dunamelléken

2016. március 21., hétfő

Hegedűs Bélát választották a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzői tisztségére a kerület gyülekezetei. A presbitériumok március 21-én délig küldhették be a szavazólapokat, melyek eredményeit az egyházkerület Választási Bizottsága összesítette hétfőn délután.

Mintegy háromszáz dunamelléki gyülekezet presbitériuma tett javaslatot az elmúlt időszakban az új lelkészi főjegyző személyére. A tisztséget Simonfi Sándor, korábbi egyházkerületi főjegyző lemondásával tavaly július óta ideiglenesen Hegedűs Béla Bács-Kiskun megyei esperes töltötte be. A beérkezett jegyzőkönyvek tanúsága szerint a január végéig lezajlott egyházmegyei jelölő közgyűlések szintén őt javasolták a tisztség állandó betöltésére.

Ezt a Választási Bizottság határozatban megerősítette, a szavazólapokat február 15-én küldték ki a gyülekezetek presbitériumainak. Ezzel kezdetét vette a választási eljárás: a presbiterek igennel vagy nemmel szavazhattak a jelöltre. A szavazólapokat március 21., hétfő délig kellett visszaküldeni a Választási Bizottságnak, amely az összesítés alapján megállapította: a presbitériumok az ideiglenes lelkészi főjegyzőt, Hegedűs Bélát választották meg a tisztség hosszú távú betöltésére – tájékoztatta a Parókia portált Pintér Gyula, a Választási Bizottság elnöke.

Ötven százalék plusz egy szavazattal tekinthető megválasztottnak az egyházkerületi lelkészi főjegyző. A 260 szavazatból 245 igen, 8 nem és 7 érvénytelen voks érkezett.

A megválasztott tisztségviselővel a Parókia Portál készített interjút.

Forrás: parokia.hu, fotó: Füle Tamás

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió