A CEC elítélte a brüsszeli terrorcselekményeket

2016. március 22., kedd

Az Európai Egyházak Konferenciáját (CEC) mélyen lesújtja a tragédia, és elítéli az brüsszeli erőszakos támadást – derül ki a szervezet március 22-i nyilatkozatából.

Ma reggel a brüsszeli csúcsforgalomban ingázókat, valamint a kora reggeli repülőjáratokat többszörös, erőszakos támadás érte. Jelenlegi információk szerint legalább huszonhatan életüket vesztették a brüsszeli repülőtéren bekövetkezett két robbantásos merénylet és a későbbi, az EU-negyed közelében lévő metróállomáson történt robbantás során.

Az Európai Egyházak Konferenciáját mélyen lesújtja az emberéleteket követelő tragédia és a béke erőszakos megzavarása. „Elítéljük az erőszakos támadást és békés választ szorgalmazunk az elkövetkezendő órákban és napokban. Imádkozunk az elhunytakért, családjaikért és közösségükért és mindazokért, akik saját biztonságukat kockáztatva segítenek a bajbajutottakon.”

„A böjt és a nagyhét időszakában fájlaljuk az erőszak ilyen szélsőséges megnyilvánulását” – mondta az Európai Egyházak Konferenciájának főtitkára, Heikki Huttunen. „Most, hogy brüsszeli és európai polgárokként, testvérként és emberként közösen fáradozunk azon, hogy a sebek begyógyuljanak, egyben újból rá kell lelnünk saját utunkra, és mindnyájunknak hozzá kell járulnunk egy olyan társadalom létrejöttéhez, ahol mindenki biztonságban érezheti magát és részt vehet a közjó építésében.”

Az Európai Egyházak Konferenciája arra kéri a tagegyházakat és minden jóakaratú embert, hogy gondoljanak Brüsszelre, Belgiumra, Európára és imádkozzanak a békéért.

Forrás: www.ceceurope.org

Külügyi Iroda, fordította: László Lilla

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió