Egy házunk van

2016. június 03., péntek, Debrecen

„Egy házunk van" címmel rendez gyakorlati teremtésvédelmi konferenciát 2016. június 3-án és 4-én Debrecenben az Ökogyülekezeti Mozgalom. Neves előadók, környezetbarát innovációk és új lehetőségek segítenek majd elmélyíteni a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem egyre fontosabbá váló témakörét.

Az Ökogyülekezeti Mozgalom tagjai fontosnak tartják, hogy a hívő emberek felelősségteljesen gondolkodjanak a környezeti válságokat előidéző folyamatokról. A környezeti kihívásokat valójában egy erkölcsi, etikai válság idézte elő, melynek helyreállításában komoly szerepet kell vállalniuk a keresztyén embereknek. Erről a helyzetről szólnak a találkozó témakörei, hiszen napról napra érdemes feltenni magunknak a következő kérdéseket: Miből mennyi elég? Mire van szükségem? Mennyit használhatok? A helyes és átgondolt válaszok elvezetnek a mértékletességhez, az önmérséklethez és az ésszerűséghez. A konferencia fontos pillére a megújuló energiaforrások felhasználhatósága és szerepe, az alakalom lehetőséget nyújt eloszlatni az ezekkel kapcsolatos kételyeket és alapot nyújthat, hogy alkalmazásuk még természetesebb lehessen.

Az egyre nagyobb mértékű technikai újításoknak köszönhetően megváltozott a környezetbarát termékek ára és ezzel lényegesen csökkenhetett a megtérülési idejük is, melyre érdemes felhívni a figyelmet. A konferencián olyan környezetbarát innovációkkal találkozhatnak a látogatók, melyek könnyen hasznosíthatók a mindennapi életben is, azonban még nem kaptak elég figyelmet. A szervezők elsősorban hidat szeretnének alkotni a találmányok, a feltalálók, a felhasználók és a támogatók közé. Ez az alkalom hiánypótló lehetőség, hogy ezek a csoportok találkozhassanak és megismerhessék egymás igényeit vagy munkáját. A kapcsolatok kialakulását pályázati tájékoztatókkal és felhasználható források ismertetésével is segítik.A rendezvényre kutatókat, megújuló energiával foglalkozó szakembereket, fenntarthatóságot célzó beruházásokat támogatókat, intézményvezetőket, gyülekezeti tagokat, lelkészeket és lényegében olyan személyeket várnak, akiket érdekel a fenntartható fejlődés témaköre.

A programok mellett neves előadók beszélnek majd éghajlati, környezetvédelmi és ökológiai témákról. Előadást tart például Mika János éghajlatkutató és Bagány Mihály mérnök, feltaláló.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.egyhazunkvan.hu oldalon lehet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.