Protestáns Médiaműhely

2016. szeptember 16., péntek, Berekfürdő

Idén is aktív médiamunkásokat, továbbá a média belső, szakmai kérdései iránt érdeklődőket vár őszi tanácskozására a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz).

A műhely – a reformáció és nemzet tematikus év jegyében – a nemzettudat protestáns értelmezését, a hazához és a nacionalizmushoz való viszonyulás kérdéskörét vizsgálja, különös tekintettel a média, a mindenkori tömegkommunikáció szerepére. A „meglepetésvendégként" várt külső előadó(k) mellett a témát ezúttal igazi „műhelymunkával", főként közös beszélgetések, viták során dolgozhatják fel a jelenlévők.

Nemzettudat az olimpián címmel riói élményeiről számol be Novotny Zoltán sportriporter, a Prúsz elnöke, történeti előadást tart Faggyas Sándor újságíró, a Prúsz alelnöke, 1956 gyerekszemmel címmel pedig a Rát Mátyás-díjas Petrőczi Éva költő-újságíró. Vasárnap délelőtt – Nemzeti anyanyelvünk „reformációja" címmel – Dobsonyi Sándor, az Evangélikus Élet olvasószerkesztője ismerteti a magyar helyesírás legújabb szabályait.

Helyszín: Megbékélés Háza, 5309 Berekfürdő, Berek tér 19.

Időpont: 2016. szeptember 16–18.

A részvételi díj (péntek vacsorától vasárnap ebédig): 15.000 Ft, Prúsz-tagoknak: 7.500 Ft.

Jelentkezni (a férőhelyek függvényében) szeptember 8-ig a prusz@lutheran.hu e-mail címen vagy a 20/824 9657-es mobilszámon lehet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.