Jótékonysági koncert a Timóteus Otthon javára

2016. szeptember 24., szombat, Tiszti Pavilon díszterme, Révkomárom

A szeptember 24-i rendezvényen Visser Ágnes aranykoszorús magyar nótaénekes és zenekara lép fel.

Jövőre fogadhatja első lakóit a révkomáromi református gyülekezet tulajdonába tartozó, tíz éve fokozatos felújításon áteső, volt fiú-árvaházban nyíló Timóteus Missziós Központ és Nyugdíjas Otthon. A külső munkálatok befejezése után már a tágas épület belső szépítése zajlik. A szobák berendezését részben a szeptember 24-én, szombaton 19 órakor a Tiszti Pavilon dísztermében kezdődő jótékonysági koncert bevételéből biztosítaná a gyülekezet.

„A Timóteus-házat 1938-ban, fél év alatt komáromi protestáns fiatalok építették, s az a II. világháború végéig fiú-árvaházként működött. Az állam 1945-ben a Beneš-dekrétumok alapján elkobozta az épületet. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház az 1989-es rendszerváltozást követően megpróbálta azt visszaszerezni. Emiatt a ´90-es években hosszadalmas és költséges per folyt. Szerencsés fordulatként az akkor már nagyon rossz állagú Timóteus-ház 2004-ben előbb Komárom tulajdonába került, majd a város jelképes áron, 1 koronáért eladta azt a komáromi református gyülekezetnek. 2006-ban a rendelkezésre álló pénzeszközöktől függően megkezdődött szakaszos felújítása" – mondta el a hirek.sk portálnak Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztény Egyház püspöke.

Visser Ágnes műsorában magyar nótákat, valamint Kálmán, Lehár és Huszka operettjeinek részleteit hallhatja majd a közönség. Kitűnő budapesti és komáromi művészekből álló, kilenctagú cigányzenekara nemcsak a kíséretét biztosítja, hanem Hubay, Reményi, Strauss, Brahms és Chachaturian darabjaival is kellemes perceket kíván szerezni a közönségnek.

Forrás: hirek.sk

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió