Interaktív műhelykonferencia a vezetésről

2016. szeptember 23., péntek

„Vezess ott, ahol vagy" – szól a Global Leadership Summit (GLS) szlogenje. Az amerikai szervezet vezetői konferenciái segítséget nyújtanak a résztvevőknek, hogy jobb, eredményesebb vezetővé váljanak. Hazánkban a Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) védnökségével rendezik meg a kétnapos eseményt, idén október 7-én és 8-án a MOM Kulturális Központban, melyen amerikai és magyar szakemberek adnak majd elő.

Magyarországon 2014-ben volt az első konferencia, és már akkor hosszútávban gondolkodtak a szervezők. „Szeretnénk, ha minél több emberre hatással lehetne a GLS, mert meggyőződésünk, hogy ebben olyan szakmai és szellemi tartalom van, amely jelentős mértékben inspirálja és bátorítja az embereket" – mondta el Durkó István, a konferencia szervezőbizottságának elnöke a szeptember 21-i sajtótájékoztatón.

Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkésze, a MEÖT Missziói Bizottságának tagja és az Aliansz elnöke beszédének fókuszába a magyar történelemnek azon korszakait helyezte, amelyben az egyházak igen erőteljes közösségeket tudtak a diktatórikus nyomás ellenére létrehozni, és általuk fennmaradni. Kifejtette, hogy a mai világban is nagy szükség van ezen közösségek megteremtésére, amely építkezésben a GLS-nek fontos szerepe van. „Pál apostol azt írja, hogy a hit mellé illesszetek tudást (...), tanuljunk egymástól, és nézzünk szembe az elitizmus gondolatával, úgy lehet egy Isteni minőséget képviselni, hogy a legegyszerűbb ember is megértse, fogyasztható legyen számára" – emelte ki beszédének végén.

„A GLS nem csupán az üzleti életben hasznos ismereteket kívánja átadni, amelyeket gyakorlati jelleggel is megérthetünk és alkalmazhatunk, hanem bibliai alapokon a jellemünk is formálódhat általa" – osztotta meg személyes élményeit a konferenciával kapcsolatban Horváth István, az Aliansz főtitkára. Elmondta, hogy egy-egy előadás segíthet a helyes döntéshozatalban, hogy „ne a profit és a haszon legyen az, amely befolyásol bennünket." A rendezvény külföldi előadói mind hiteles megtestesítői annak, hogy az üzleti életben miként lehet lélekkel létezni, szolgálatkészen állni a feladatokhoz, mi a jó cél ismérve. (Az 2016-os konferencia előadóit itt ismerheti meg.)

„A GLS egy olyan szakmai fórum, amely nagyon ritka ebben a világban. Ritka abban az értelemben, hogy kevés olyan professzionális fórumot találunk, ahol komolyan van szó a spiritualitásról és annak a szakmaisághoz fűződő kapcsolatáról, amely kapcsolat által a különböző szervezetek vezetőinek
teljesítménye javulhat" – jelentette ki Lénárt Viktor, a konferencia idei magyar előadója. A Grow csoport elnök-vezérigazgatója a vezetői hitelességről osztja meg majd gondolatait a konferencia résztvevőivel. Míg az Egyesült Államokban a lelki vezetői és szervezeti hatékonyságot együtt kezelik,
Európában a francia forradalomban kezdődött ennek a két területnek az elválasztása, mondta a vezérigazgató. A világi és politikai struktúrák nagyon nehezen fogják tudni megoldani azokat a kérdéseket, amelyek a fenntarthatóságról, vagy bizonyos kutatások etikai vonatkozásáról szólnak, ha a
lélek és a szakmaiság továbbra is elszeparálva kíván működni. 

A konferencia szervezői és előadói szerint fontos, hogy reflektáljunk a legújabb kutatások és fejlesztések kapcsán a saját vezetői gyakorlatunkra is, legyen szó a családban, munkahelyen, gyülekezetben vagy a társadalmi élet más területein betöltött szerepünkről. A szervezők felekezettől és hitélettől függetlenül várnak minden érdeklődőt az októberi konferencián.

glshungary.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.