Keresztség és megszentelődés a Krisztus-követésben

2016. október 14., péntek, Pannonhalma, Bakonybél

Ökumenikus konferenciát tartanak Pannonhalmán és Bakonybélben 2016. október 14-15-én.

A konferencia a Szent Márton Emlékévet és a Reformáció Évét kapcsolja össze. A IV. századi, Pannóniában született Márton és a XVI. századi Luther Márton közös vonása a Krisztus-követés és az Egyház megújításának vágya. E két Mártonra emlékezve olyan szellemi, lelki fórumot hívtak össze, amelyben mi – Jézus különböző felekezetekben élő tanítványai – a Szentlélekre figyelve, együtt kereshetjük a Krisztus-követés mai, hiteles útját. A szervezők hite szerint ez az út az Egyház megújulása és egysége felé vezet bennünket.

A konferencia szervezői a tanítványok találkozását és Krisztusban mélyülő párbeszédét szeretnék előmozdítani, ezért az előadások mellett csoportos beszélgetések és interaktív műhelyek dolgozzák fel a megszentelődés témáját. A megélt hittapasztalatinkból közelíthetünk egyházaink teológiai hagyományához. Hívják mindazokat a lelkészeket, papokat, szerzeteseket és keresztény testvéreket, akik e közös útkeresésben szívesen részt vesznek!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.