Kárpát-medencei imanap

2016. december 04., vasárnap, Kárpát-medence szerte

Tizenegyedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát az idén a Dunántúli Református Nőszövetség állította össze.

„2006-ban nőszövetségi vezetők kezdeményezésére indult el ez az imanap sorozat, amelyben a Kárpát-medencei magyar református részegyházak vesznek részt. (...) Az imanap liturgiáját és kapcsolódó anyagait minden esztendőben más-más részegyház nőszövetsége állította össze. Ilyen módon tíz esztendő alatt, az imanapok során a szervezők bejárták a Kárpát-medence reformátusságát. A nőszövetségi vezetők kérése az volt, hogy az imanap ilyenfajta, áldott előkészítésének legyen folytatása, újra indítva ezt a kört. Ezért, ebben az esztendőben ismét a Dunántúli Református Egyházkerület lehet házigazdája az imanapot előkészítő alkalmaknak” – írja az imanap liturgiáját tartalmazó füzethez írt köszöntőjében Steinbach József dunántúli püspök.

A Kárpát-medencei imanap gondolata a 2004. december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarca kapcsán, az anyaország határain túli magyarság sorsával való együttérzés jeléül született. A most újrainduló tíz éves „imaprogram” során minden évben más-más országrész és egyházkerület mutatkozik be, tárja fel örömeit és gondjait, hív hálaadásra és könyörgésre. Az imanapot előkészítő nőszövetség megküldi a liturgiát a helyi csoportoknak, gyülekezeteknek, akik a mellékelt ismertető anyagot is fel tudják használni a szervezésben. Az imanap „nemcsak istentiszteleti alkalom, hanem a felkészülés több alkalmán az ismertető anyag megbeszélése, s minden év december első vasárnapján egy kötetlen, szeretetvendégséggel egybekötött összejövetel” – olvasható az imanapról szóló tájékoztatóban.

A Kapcsolódó letöltések közül letölthető az imanapi liturgia. További segédanyagok ide kattintva tölthetők le.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.