Médiaműhelyt adtak át a Károlin

2016. október 21., péntek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) küldetése, hogy a versenyképes oktatáshoz szükséges technikai feltételekhez hozzásegítse az egyetemeket – mondta Karas Monika elnök október 20-án a Károli Gáspár Református Egyetemen, az NMHH nyolcadik világszínvonalú egyetemi médiaműhelyének átadóünnepségén.

A rendelkezésre álló összes információ 90 százaléka az elmúlt két évben jött létre. Ahhoz, hogy ez a rengeteg információ feldolgozható, felhasználható legyen, jól képzett szakemberekre van szükség. Ezen a területen pedig a versenyképes tudás megszerzésének egyik alapvető feltétele, hogy rendelkezésre álljon a csúcsszínvonalú technika – mondta az NMHH elnöke. A felsőoktatás számára létkérdés, hogy lépést tartson a fejlődéssel. Az NMHH ebben segíti a Károli egyetemet a hat, legkorszerűbb szoftverekkel felszerelt csúcsminőségű számítógépből álló médiaműhely létrehozásával – tette hozzá Karas Monika.

Az átadó ünnepségen Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, az Újszövetség tanára saját szakterületéről megközelítve a kérdést arról beszélt: már az ókorban is nagyon sok hírmozgás volt. Szent Pál nem egy levele például rossz hírekre reagált. Akkoriban figyeltek arra, hogy a hír valósághű, pontos és őszinte legyen, akkor is, amikor a problémákról van szó, hiszen csak így nyílhatott esély kijavításukra. Mindemellett azonban a régiek számára a jó hírek továbbítása, értékek felmutatása is fontos volt – fűzte hozzá a rektor.

Az NMHH tájékoztatása szerint a médialabor szemináriumoknak ad otthont, továbbá lehetőséget nyújt a diákoknak egyéni alkotások elkészítésére, filmes, webes és elektronikus tartalmak utómunkálataira. Az NMHH eddig három vidéki – a pécsi, a szegedi és a debreceni – egyetemen, továbbá Budapesten a Budapesti Corvinus Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen alakított ki modern médiaműhelyt a hallgatók és tanáraik számára.

MTI

Ez történik továbbiak →