Átadták a Szikra-díjat

2016. november 11., péntek

November 10-én került sor az első Szikra-díj átadására. A szakmai alapon odaítélt keresztény zenei díjátadó gálának a budapesti Akvárium Klub adott otthont. A díjazottak között van a Keresztkérdés zenekar is, a tavalyi Csillagpont egyik fellépője.

A Szikra-díj az első hazai keresztény könnyűzenei szakmai elismerés. A szervezők ennek segítségével szeretnék a keresztyén minőségi zenét fejleszteni, a zenészeket motiválni a zenélésre és összehozni a hazai könnyűzenei szakmát.

A szakmai zsűri több, mint százötven előadó több, mint kétszázötven dalából választotta a ki a kategóriák győzteseit. Az életműdíjat szintén a zsűri ítélte oda, a közönségdíj győztesét pedig internetes szavazáson választották ki a rajongók. Horváth Gergely, a zsűri elnöke az előzetes sajtótájékoztatón elmondta, mennyire nehéz volt a kiváló produkciók közül kiválasztaniuk a döntőbe került dalokat.

„Ez a díj hidat akar képezni a keresztyén zenészek és a nem keresztyén közönség között” – fogalmazott Rédl Ádám, a Szikra-díj szervezőcsapatának egyik tagja. A szervezők szeretnék jövőre is megrendezni a gálát, ami mellett szakmai workshopokat is örömmel szerveznének a keresztyén könnyzene kedvelőinek.

A Szikra-díj győztesei:

Életműdíj: Sillye Jenő
Legjobb előadó: Oláh Gergő
Legjobb együttes: Keresztkérdés
Legjobb dal: Helyesbeat - Örökkévaló
Legjobb dicsőítő dal: Havas Lajos - A szereteted nagy
Legjobb album: Új Forrás Etno-Gospel - Csillagösvényeken
Közönségdíj: Új Forrás Etno-Gospel
Különdíj: Magidom

reformatus.hu, fotó: facebook

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió