Károlis sikerek

2016. november 21., hétfő

Hazai és nemzetközi szinten is elismerték a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) hallgatói és szakmai kiválóságát a közelmúltban.

Megjelent a HVG Diploma 2017-es rangsora, mely szerint a Károli Gáspár Református Egyetem a hetedik legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon a negyvennégy hazai intézmény rangsorában. 

Az oktatói és a hallgatói kiválóság alapján összeállított intézményi rangsor készítői figyelembe vették a hallgatók számát, a tudományos fokozatot szerzett oktatók számát és arányát, a tudományos fokozattal bíró oktatókra jutó hallgatók számát és az MTA-címeket szerzett oktatók arányát. Felhasználták az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, illetve a középiskolai versenyen helyezettek számát.

Nemzetközi szintű elismerés 

Nemzetközi elismerésben részesült Grad-Gyenge Anikó, a KRE Állam- és Jogtudományi Kara Polgári Jogi és Római Jogi Tanszékének vezetője, aki egyben a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesületének alelnöke is. Idén harmadik alkalommal készítették el a New Europe 100 listát, melyre ezúttal tíz magyar került fel, köztük a Károli oktatója.

A lista célja, hogy elismerje és szélesebb körben is bemutassa a globális szinten is hatást elérni képes ötleteket és gazdáikat, amelyek pozitív hatással lehetnek gazdaságra, tudományra, kultúrára és a helyi közösségekre – írja a Financial Times. A New Europe 100 listán régiónként szerepelnek azok a szakemberek, akik a tudomány, a kutatás, az innováció, a modern technológiák, a társadalmi haladás területén az adott évben a meghatározó véleményformálók.

Károlis oktató a nemzet művészei között

A Nemzet művésze-díjat a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kezdeményezésére 2013-ban alapította az országgyűlés. A kitüntetéssel a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőit jutalmazzák személyes megbecsülésük és méltó életkörülményeinek biztosítása céljából. Idén öten osztoztak a megtiszteltetésben, az irodalom területéről Kalász Márton Kossuth-díjas költő, író, műfordító, az MMA rendes tagja. A KRE Bölcsészettudományi Kara Német Nyelv és Irodalom Tanszékének oktatója a kortárs magyar irodalom történetét gyarapító költői életműve elismeréseként és értékteremtő műfordítói tevékenységének megbecsüléseként részesült a kitüntetésben.

reformatus.hu, forrás: kre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.