Kárpát-medencei imanap

2016. november 30., szerda

Tizenegyedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát az idén a Dunántúli Református Nőszövetség állította össze.

„2006-ban nőszövetségi vezetők kezdeményezésére indult el ez az imanap sorozat, amelyben a Kárpát-medencei magyar református részegyházak vesznek részt. (...) Az imanap liturgiáját és kapcsolódó anyagait minden esztendőben más-más részegyház nőszövetsége állította össze. Ilyen módon tíz esztendő alatt, az imanapok során a szervezők bejárták a Kárpát-medence reformátusságát. A nőszövetségi vezetők kérése az volt, hogy az imanap ilyenfajta, áldott előkészítésének legyen folytatása, újra indítva ezt a kört. Ezért, ebben az esztendőben ismét a Dunántúli Református Egyházkerület lehet házigazdája az imanapot előkészítő alkalmaknak” – írja az imanap liturgiáját tartalmazó füzethez írt köszöntőjében Steinbach József dunántúli püspök.

A Kárpát-medencei imanap gondolata a 2004. december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarca kapcsán, az anyaország határain túli magyarság sorsával való együttérzése jeléül született. A most újrainduló tíz éves „imaprogram” során minden évben más-más országrész és egyházkerület mutatkozik be, tárja fel örömeit és gondjait, hív hálaadásra és könyörgésre. Az imanapot előkészítő nőszövetség megküldi a liturgiát a helyi csoportoknak, gyülekezeteknek, akik a mellékelt ismertető anyagot is fel tudják használni a szervezésben. Az imanap „nemcsak istentiszteleti alkalom, hanem a felkészülés több alkalmán az ismertető anyag megbeszélése, s minden év december első vasárnapján egy kötetlen, szeretetvendégséggel egybekötött összejövetel” – olvasható az imanapról szóló tájékoztatóban.

KAPCSOLÓDÓ LETÖLTÉSEK

Imanapi liturgia (PDF, 1.3 MB)
Imanapi liturgia - vetíthető (PPT, 5.0 MB)
Általános tájékoztató az imanapról (PDF, 342.2 KB)
A Dunántúli Kerületi Nôszövetség 20 éve (PDF, 15.9 MB)

További segédanyagok ide kattintva tölthetők le.


Ez történik továbbiak →Istent keresem

ApCsel 5,12–16

„Az Úr pedig egyre növelte a hívők számát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink