Honvédkarácsony

2016. december 22., csütörtök

Immár hagyománnyá vált, hogy a karácsony közeledtével a Bocskai-dandár református tábori lelkésze, Sajtos Szilárd százados a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) jóvoltából csekély ajándékkal köszönti a debreceni nagycsaládos katonákat.

„Az MRSZ idén hatvan nagycsaládos katonát igyekezett meglepni karácsony alkalmából, főleg az ünnepi sütés-főzéshez szükséges alapanyagokkal, élelmiszerekkel. Ezekkel a csomagokkal is köszönetünket fejezzük ki a határon szolgáló bajtársaknak, és az igazi Hősöknek, a katona-családoknak, akik oly sokszor nélkülözik a szeretett családtagot" – mondta el a lelkész százados.

„Ebben az esztendőben így 'találtunk oda' az idén 10 éves Szeretetszolgálat Jónak lenni jó országos kampányához, hiszen a karácsony a találkozásokról szól. A találkozásról, amikor az éves rohanás után rátalálunk a terített karácsonyi asztalra, a szeretteinkre, a családtagjainkra, ahogyan az első karácsonykor rátaláltak a napkeleti bölcsek a jászolra, a pásztorok a megszületett Megváltóra, ahogyan az Isten rátalált az emberre, s mi ezáltal találhatunk az Istenre, egymásra és önmagunkra" – hangsúlyozta a tábori lelkész.

ttre.hu, forrás: bocskaidandar.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió