Faültetés a reformáció 500 éves évfordulójára

2017. január 11., szerda

A reformáció kezdetének 500. évfordulóján faültetésre hívja a gyülekezeteket a Reformáció Emlékbizottság és a Földművelésügyi Minisztérium.

A Reformáció Emlékbizottság és a Földművelésügyi Minisztérium a reformáció 500 éves jubileumához kapcsolódóan minden magyarországi protestáns gyülekezetnek szeretne lehetőséget adni egy-egy gyümölcsfa elültetéséhez.

„Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát. Ki ne ismerné Luther híres mondását? Fát a jövő számára ültet az ember, még akkor is, ha az sokszor bizonytalannak tűnik. Ültessünk gyümölcsfát a múltra emlékezve, a jövő számára. Jelképezze ez a fa, hogy a reformáció termékeny talajra talált Magyarországon, mélyen meggyökeresedett és nap mint nap termi a hit gyümölcseit" – áll Hafenscher Károly miniszteri biztos és Nagy István miniszterhelyettes közleményében.

A facsemetéket (gyülekezetenként egy-egy fa) közvetlenül az Emlékbizottságtól lehet igényelni az alábbi elérhetőségen: Dr. Birkás Antal, E-mail: antal.birkas@emmi.gov.hu. Azok a gyülekezetek, akik élni szeretnének a lehetőséggel – és szeretnék az ajándékba kapott fát 2017 őszén elültetni –, legkésőbb 2017. február 15-ig jelezzék szándékukat a fajta megjelölésével.

reformacio2017.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió