Megbékélés Istennel

2017. január 22., vasárnap

„... béküljetek meg Istennel." (2Kor 5,20) Gondolatok az ökumenikus imahét záró napjára.

Mik 4,1–5: Az utolsó napokban az igazság fog uralkodni.
Zsolt 87: Dicső dolgokat beszélnek Istenről.
Jel 21,1–5a: Isten új eget és földet teremt.
Jn 20,11:18: A feltámadott Krisztussal való találkozás személyes küldetéssel jár.

Mi van akkor, ha...? Mi van akkor, ha a bibliai próféciák egymás után valóra válnak? Mi lenne, ha megszűnnének a háborúk, és nem fegyverekre költenénk a pénzt, hanem az élet fenntartására? Mi lenne, ha Isten igazságossága és békéje uralkodna? Olyan béke jönne létre, amely több mint a háború hiánya. Mi lenne, ha az egész emberiség együtt ünnepelne és senki sem maradna ki belőle? Mi lenne, ha nem lenne gyász, könny és halál? Ez lenne a megbékélés csúcspontja, amelyet Isten Jézus Krisztusban hozott el. Ez maga lenne a mennyország! Naponta énekelnénk zsoltárokat, dicsérő énekeket és himnuszokat. Istent dicsőítve, mert a teremtés elérkezett végső céljához. Ez lesz az a nap, amikor „Isten lesz minden mindenben", amikor majd a keresztyén reménységről, Isten uralmának teljességre jutásáról beszélnek, és a szenvedés örömre válik. Azon a napon az egyház mint Krisztus teste a maga szépségében és kegyelmében mutatkozik meg. Akárhol is gyűlünk össze, a Szentlélek által együtt énekelünk Isten beteljesedett ígéretéről, megnyílik a menny, és az örökkévalóság dallamára táncolunk. A menny jelenlétét már most megtapasztalhatjuk azzal, hogy együtt ünnepelünk. Indíttatást érezhetünk arra, hogy egyházi hagyományainkból képeket, költeményeket és énekeket osszunk meg. Ezek mind alkalmat teremthetnek arra, hogy megtapasztaljuk közös hitünket és Isten országába vetett reménységünket.

1. Hogyan képzeled el a mennyországot?
2. Felekezetedből mely énekek, történetek, költemények, és képek töltenek el olyan érzéssel, hogy Isten örökkévalóságának részese vagy?

Szentháromság Isten, Atya, Fiú, Szentlélek, hálát adunk neked ezért az imahétért. Köszönjük, hogy együtt lehettünk. Köszönjük, hogy keresztyén emberekként együtt énekelhettünk, imádkozhattunk, és igét hallgathattunk, hogy különféleképpen mindannyian érezhettük jelenlétedet. Add, hogy mindig együtt hirdethessük szent nevedet, és így növekedhessünk az egységben és a megbékélésben. Ámen.

» Az imahét idei témáját a németországi keresztyének dolgozták ki

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.