Tizenöt éves a KRISZ

2017. február 20., hétfő

Hosszú utat járt be a KRISZ az elmúlt tizenöt évben, de a tiszta igehirdetés mindig a középpontban volt – hangsúlyozta a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) szokásos éves közgyűlésének nyitó áhítatában Sipos József, a szervezet elnöke.

Ez az alkalom arra hivatott, hogy erősítse az összetartozás érzését, ismertesse az aktuális szervezeti változásokat és az év programjait. A február 11-én a Beregszászi Református Egyházközség új gyülekezeti termében tartott eseményre meghívást kaptak az alapszervezetek delegáltjai, a választmányi tagok és a referens lelkészek is. Szerte Kárpátaljáról egy híján ötvenen gyűltek össze.

A titkári és az elnöki beszámolóból kiderült, hogy az elmúlt évben mintegy 44 alkalmat szerveztek – sportprogramokat, hétvégéket, ifjúsági találkozókat –, amelyeken összesen 5300 fiatal vehetett részt. Mint elhangzott, a 2017-es évben a megrendezésre váró alkalmak listája nem fogyott, csak bővült. A következő kiemelkedő program a 20+ hétvége lesz – a szervezők február 24–26. között a beregszászi Kálvin Kollégiumba várják a 20. életévüket betöltött fiatalokat –, valamint február 25-én a VIII. Tóháti Keresztyén Bál. A KRISZ számára is kiemelkedő program lesz idén a Magyarországi Református Egyház Zsinati Ifjúsági Irodája által szervezett Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, amelyet július 25–29. között rendeznek meg Debrecenben.

A közgyűlés során elhangzott a szervezet külföldi kapcsolatokért felelős munkatársának beszámolója és az újonnan munkába állt irodavezető bemutatkozása is, végül több alapszervezetből a választmányi tagok időközi választására került sor.

forrás: karpatalja.ma, krisz.org

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió