Bach Mindenkinek, templomokban is

2017. március 17., péntek, Budapest

Bach Mindenkinek Fesztivál lesz március 17-19. között Budapesten. E hétvégén a főváros központi terein kívül, templomokban is felcsendül Bach muzsikája.

A Kálvin téri templomban március 18-án 14.30-kor a Bach-család egyházi dalait a Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke hallgatói szólaltatják meg, 17 órakor pedig a tanszék az orgonatanárai adnak koncertet. A két hangverseny között, 16 órakor "Az orgona titkai" címmel a templom 2014-ben felújított Deutschmann-orgona rekonstrukciójának történetéről és a megújult hangszerről beszél Homolya Dávid nemzetközi orgonaszakértő vetített képes előadás keretében.

A Kelenföldi templomban 17 órakor Alföldy-Boruss Csilla ad koncertet, míg a Szabadság téri templomban 18 órakor lesz hangverseny, vasárnap pedig többek között a Fővárosi Állatkert is Bach-koncertek helyszíne lesz.

További részletek: bachmindenkinek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.