Adj Zengő Éneket!

2017. március 10., péntek

Megjelent a Dunántúli Református Egyházkerület új ifjúsági énekeskönyve. Március 15-ével kezdődően minden érdeklődő számára elérhető, megvásárolható az Adj Zengő Éneket!

„Dunántúli Református Egyházkerületünk többek között ezzel a kiadvánnyal is hálát ad az élő Istennek, a feltámadott Jézus Krisztusban, a Szentlélek által – a Reformáció 500 éves jubileumán.
Az Úr mindenre elégséges áldása legyen az alkotókon ugyanúgy, mint az énekeskönyv használóin" – olvasható a kötet előszavában.

A válogatásban egyaránt helyet kaptak a „régi" ifi énekek (Minden, mi él, Áldásoddal megyünk, Tüzed, Uram Jézus, stb.), valamint a manapság nagy népszerűségnek örvendő angol-amerikai nyelvterületről érkező dicsőítő énekek (Elindulunk égő szívvel, Láncom lehullt, Te felemelsz, stb.) darabjai is. „Rostáltuk, szemezgettük a hatalmas kincsestárat, igyekeztünk minden értelemben értékes, hasznos, használható gyűjteményt szerkeszteni. Éppen ez okból a keresztyén felekezeti énekeskönyvek, valamint a Hallelujah-énekeskönyv jó egynéhány dallamának is helyet találtunk ebben az új kötetben. Nem kisebb céllal tettük ezt, mint azért, hogy a fiatalok ismerjék, és az ifi énekekhez hasonló lelkesedéssel énekeljék hagyományos, régi énekeinket is alkalmaikon, táboraikban" – írja a kiadványról Bellai Veronika.

A 225 oldalas kottakönyv szerkezetét tekintve ABC rendben tartalmazza a 150 – szöveggel, gitár- akkordokkal, egyszerű szólamokkal ellátott – kottát, melyhez számsor szerinti jegyzéket is készítettek, a lehető legkönnyebb keresés végett. Minden kotta egy, maximum két oldal hosszúságú. A kétoldalas variációk mindig egymás melletti oldalakon láthatók, hogy a hangszeres kísérőknek, éneklőknek ne jelentsen problémát a lapozás. „A kottákon feltüntettük a fellelhető eredeti dallam- és szövegszerzőt, valamint az eredeti címet is, továbbá a magyar szöveg alkotóját / fordítóját. Minden esetben törekedtünk arra, hogy az eredeti harmóniákhoz hűséges kottákat készítsünk, még akkor is, ha az elmúlt évtizedek éneklési szokásaival ez nem egyezett meg." 

A kötet mellékleteként elkészült a kottakönyv 150 énekének hangszeres kísérete, valamint e kíséretek és 150 dunántúli református templom művészi fotóinak felhasználásával szerkesztettek 150 karaoke- videót, mely a dallamhoz igazodva kivetíti az énekszöveget is.

Az énekeskönyv és annak digitális melléklete oktató jelleggel készült, vallási használat céljára, világi könyvterjesztésben nem tervezik a megjelenést.
Árak:
Adj Zengő Éneket énekeskönyv 2500 Ft/db
Adj Zengő Éneket énekeskönyv+ pendrive (11,5 GB adatmennyiség) 5500 Ft/db
Adj Zengő Éneket „gyülekezeti csomag": 10 énekeskönyv
+ 1 ajándék pendrive 25.000 Ft/csomag

Az énekeskönyv megrendelhető az alábbi elérhetőségeken:
+3630/688- 3114
bellai.veronika@gmail.com,
továbbá megvásárolható a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió