Önkéntes-képzés a menekültek közötti szolgálatra

2017. április 12., szerda

A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának Menekültintegrációs részlege egy napos képzést hirdet április 25.-én 9:00-16:30 között Martina Wasserloos-Strunk német politológus vezetésével a Skót Misszióban (1064 Budapest, Vörösmarty utca 51.).

A Református Egyházak Világközösségének (REV) európai alelnöke, a REV Menekültügyi és Migrációs Munkacsoportjának tagja, a migráció okairól, hatásairól, a menekültek helyzetéről, életkörülményeiről tart előadást. A magyarországi helyzetről, Kanizsai- Nagy Dóra, az MRE menekültügyi referense számol be. A szeminárium különleges lehetőség arra, hogy a résztvevők bensőséges körülmények között, szakemberek támogatása mellett nyerjenek betekintést a migráció témakörébe, a keresztyén- muszlim együttélés külföldi tapasztalataiba, valamint interaktív csoportmunka keretében készüljenek a leendő szolgálatukra. A workshopot követően kötetlenebb közösségi programra kerül sor az egyház által támogatott menedékkérők részvételével.

Mivel a résztvevők száma korlátozott, kérjük, hogy részvételi szándékukat 2017. április 20-ig jelezzék Székely Ágnes, menekültintegrációs koordinátornál az alábbi címen: szekely.agi@reformatus.hu. A jelentkezőktől elvárás a teljes képzésen való részvétel. A program angol nyelven zajlik, kivételes esetben tolmácsolást biztosítunk.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió