Új intenzív ágyak a hívek adományából

2017. június 10., szombat

Az idei Ökumenikus Imahét debreceni alkalmainak perselyadományait ajánlották fel az egyházak a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának. A támogatásnak köszönhetően két vadonatúj, modern intenzíves ággyal bővül a gyermek intenzív osztály.

Az összegyűlt egymillió forintból olyan korszerű, elektromos ágyakat tudunk vásárolni, amelyek a beteg gyerekek kényelmesebb és biztonságosabb elhelyezését szolgálják az intenzív ellátásuk során. Az adományozó híveknek köszönjük a felajánlást – mondta Balla György, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója. A különböző felekezetű hívek összefogásának köszönhetően két modern intenzíves ágyat tud vásárolni a klinika, melyeket az intenzív osztályon használnak majd.

Az elektromos ágyak három ponton emelhetők, süllyeszthetők, egymástól függetlenül előre és hátra is dönthetők, így a beteg a kívánt pozícióba helyezhető a különböző beavatkozások során. Újraélesztésnél teljesen lesüllyeszthető, ami jobb hozzáférést biztosít a beteghez és kialakítása segíti a szakdolgozók ápolási tevékenységét is.

A januári ökumenikus imahét debreceni alkalmain baptista, evangélikus, görög katolikus, református és római katolikus hívek perselyadományaiból gyűlt össze a felajánlott egymillió forint. Az összeget a keresztények egységéért végzett imahét szervezőbizottságának javaslatára adományozták „A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért" alapítványnak azért, hogy klinika a gyermekek ellátásában használt műszerek korszerűsítésére fordíthassa. Az alapítványhoz érkező támogatásokat a Gyermekgyógyászati Klinika kizárólag a betegellátás és a műszerpark korszerűsítésére fordítja.

Forrás: ttre.hu

Istent keresem

4Móz 14,26–45

„Meddig zúgolódik ellenem ez a gonosz közösség?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →