Kulturális örökség napjai

2017. szeptember 16., szombat

A reformáció 500 éves évfordulójára emlékezve idén a Debreceni Református Kollégiumban nyitják meg a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozatot. 

Az ünnepélyes megnyitó 2017. szeptember 15-én, pénteken 9 órakor kezdődik a Díszteremben. A megnyitón Papp László, Debrecen város polgármestere, a kollégium nevében Gáborjáni Szabó Botond és a Debreceni Református Kollégium Múzeumának igazgatója köszönti a vendégeket.

Aranykorok emlékezete címmel az 500 éves reformációról, a 200 éve született Arany Jánosról és a 150 évvel ezelőtt megkötött kiegyezésről is megemlékezik idén a Kulturális örökség napja, amely 100 település 268 helyszínén 624-féle ingyenes programmal várja az érdeklődőket szeptember 16-17-én.

A szervezők olyan intézmények jelentkezését várják, melyek az év többi napján nem, részlegesen, időlegesen vagy csak a társadalom egyes rétegei számára látogathatóak. A folyamatosan nyitva tartó épületek pedig ezen a két napon olyan helyekre is bevezetik a látogatót, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt.

Az idei év témája, a Természet és örökség mellett három központi témával egészül ki a program:
500 éves a reformáció
200 éve született Arany János
150 éve történt a kiegyezés

Továbbá megemlékeznek a műemlékvédelem első hivatalos szervezetének, az Országos Műemléki Felügyelőség megalapításának 60. évfordulójáról. 

Jelentkezni augusztus 15-ig lehet az alábbi felületen
Az ezt követő jelentkezések csak a honlapon lesznek láthatók, a nyomtatott programfüzetbe nem kerülnek be. 

További hasznos információk az oldal jobb szélén, a Kapcsolódó letöltések menüpontban olvashatók, illetve szerkesztoseg@oroksegnapok.hu email címen vagy a +36 1 795 6231-es telefonszámon kéretők. 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió