Méliusz emléke Bibliakiállítás

2017. augusztus 15., kedd, Debreceni Nagytemplom

Augusztus 15-én a debreceni Református Nagytemplom Kálvin János Galériájában "Méliusz emléke" címmel Bibliakiállítás nyílik. A kiállítást Káposztás Gábor beosztott lelkipásztor nyitja meg, melyet a kiállítási anyag gyűjtőjének, Ötvös László lelkipásztornak tárlatvezetése követi.

Dr. Ötvös László lelkipásztor és bibliatörténész közel negyven különböző példányt állít ki a Szentírásból, valamint látható lesz Károli Gáspár kézírása is. A Nagytemplomban nyíló kiállítás egyik leghíresebb darabjaként a Kasseli Bibliát is megtekinthetik az érdeklődők, melyet 1704-ben nyomtattak, de emellett olyan, mérföldkövet jelentő Szentírásokat is bemutatnak, mint a hanaui Biblia, mely a Vizsolyi Biblia második, Szenczi Molnár Albert által javított kiadása 1608-ból. 

Ötvös László 1955-től gyűjti a Bibliákat. Az '50-es években rendezett első Biblia-kiállításra meghatódva emlékszik vissza:
„Ahogy bemutattuk azt a rengeteg, régebbi és újabb Bibliákat, melyeket a gyülekezeti tagok még nagyszüleiktől vagy dédszüleiktől örököltek meg, sokak könnyes szemmel vizsgálták ezeket a könyveket. Ez volt az a jel, amikor rájöttem, hogy az Úristen számomra ezt a feladatot tűzte ki célul, hogy ezt az élményt megismertessem még több emberrel.”

Megnyitó időpontja és helyszíne:
2017. augusztus 15. (kedd) 18 óra
Debreceni Református Nagytemplom

A belépés díjtalan.

A kiállítás szeptember 8-ig, a Nagytemplom nyitvatartási idejében látogatható.

Bővebb információ és a megnyitó plakátja a jobboldali Kapcsolódó letöltések menüpontben érhető el. 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.