Ars Sacra fesztivál

2017. szeptember 16., szombat, Országszerte

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Ars Sacra fesztivált szeptember 16-24. között. Számos református gyülekezet is csatlakozott az ingyenes programsorozathoz.

Célja az európai kultúrában mai is élő szakralitás felmutatása a művészet segítségével. Minden év szeptember harmadik hétvégén, a Kulturális Örökség Napjaival együttműködve az irodalom, a zene, a festészet és a képzőművészet nyelvén szólaltatják meg a szervezők a kimeríthetetlen zsidó-keresztyén kultúra sokszínűségét.

A Budapestről indult kezdeményezés mára országossá vált, sőt a határokon túlról is csatlakozhatnak hozzá az érdeklődők. A programba idén is bekapcsolódnak az ország legnagyobb múzeumai, galériái, kiállítóhelyei, színházai, kulturális központjai, templomok és egyházművészeti gyűjtemények sokasága. A fesztiválra olyan új, vagy már meglévő programmal lehet jelentkezni, mely a fesztivál ideje alatt, ha csak rövid időre is, ingyenesen látogatható.

A programokat a www.ars-sacra.hu oldalon regisztrációt követően lehet feltölteni. A nyomtatott programfüzet a Papageno különszámaként jelenik meg, melybe a július 31-ig feltöltött események kerülnek be. A fesztivál honlapján folyamatosan bővül az elérhető programok listája.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.