Kortárs költők Arany Jánosról

2017. október 13., péntek, Budapest

Őszi ARANYlás kortárs költők kalauzolásával – exkluzív tárlatvezetés Parti Nagy Lajos költő-, író-, szerkesztő-, kritikussal és Szószövés Molnár Krisztina Rita költő-, író-, műfordítóval az Országos Széchenyi Könyvtár Arany-kiállításán.

Helyszín: Budai Vár, időpont: 2017. október 13. 18.00–20.00

18 órától az V. szinti Ereklyetérben és a VI. szinti Manuscriptoriumban Parti Nagy Lajos költő tart exkluzív tárlatvezetést a nemzeti könyvtár bicentenáriumi Arany János-kiállításában. A tárlat – többek között – az Arany János-i költészet hatását is vizsgálja, amelynek keretében a szervezők 200 kortárs költőt szólítottak meg, hogy írjanak költeményt Arany Jánoshoz kapcsolódva. Parti Nagy Lajos beküldött költeménye, a nyúgalomb című alkotás is szerepel a tárlaton.

18.30 és 20 óra között Molnár Krisztina Rita költő várja az érdeklődőket „Szószövésre" a VI. emeleti Díszterembe. Hogyan lehet megragadni és leírni gondolatokat, érzéseket, élményeket, hangulatokat? Hogyan lehet szavakba önteni egy dallamot, egy tájat, egy tárgyat? Meg lehet-e találni és hogyan a megfelelő formákat és kifejezéseket? Ha érdekli az e kérdésekre adható választ, várjuk Molnár Krisztina Rita költő „kihelyezett" íróműhelyébe.

A programra előzetes regisztráció szükséges a jelentkező pontos nevének és életkorának megadásával: pr@oszk.hu

További információ: oszk.hu

Istent keresem

Zak 4

„Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink