Megkezdődött a balatonfüredi református általános iskola épületének energetikai felújítása

2017. október 11., szerda

A Balatonfüredi Református Egyházközség által fenntartott Balatonfüredi Református Általános Iskola épületének felújítása 2017. október 10-én vette kezdetét. A 42 millió forint európai uniós támogatás segítségével egyéb támogatásokkal kiegészítve kicserélik a külső nyílászárókat, hőszigetelik a homlokzatokat és a padlásfödémet.

A Balatonfüredi Református Általános Iskola fejlesztése az idei évben vissza nem térítendő forrásokból valósul meg. A projekt forrása a Kohéziós Alapból, Balatonfüred Város Önkormányzata, illetve a Dunántúli Református Egyházkerület támogatásaiból vissza nem térítendő támogatásokból áll rendelkezésre. A felújítás a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Dunántúli Református Egyházkerület a KEHOP-5.2.3 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével" tárgyú felhívásra beadott KEHOP-5.2.3-16-2016-00066 azonosítószámú, Dunántúli Református Egyházkerület konzorciuma épületeinek energetikai felújítása című projekt keretében a konzorcium 250,00 millió forint, ezen belül az intézmény fenntartója, a Balatonfüredi Református Egyházközség 42,00 millió forint európai uniós támogatásban részesül.

Az épület felújítására irányuló beruházás az intézmény Balatonfüred Város Önkormányzata tulajdonában álló székhelyén, Balatonfüreden, az Iskola utca 2. alatt valósul meg. A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a munkálatokat a Stilépber Kft. végzi. A beruházás 2017. hó december 20. napjára készül el. 

A 42,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével egyéb támogatásokkal kiegészítve a külső nyílászárók cseréje, a homlokzatok és padlásfödém hőszigetelése valósul meg. A napelemes rendszer kialakítása és fűtéskorszerűsítés egyéb támogatásokból valósul meg. A fejlesztés eredményeként javul az épület energiahatékonysága, illetve megújuló energiaforrások felhasználására is sor kerül, melyek önálló környezeti hatásai mellett az intézmény által elért célcsoport szemléletformálását is lehetővé teszik.

Bővebben a projektről

Istent keresem

Zak 7

„Királyod érkezik hozzád...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →