Tanítható-e a hit?

2017. október 31., kedd, Budapest

Németh Dávid: Vallásdidaktika – A hit és erkölcstan tanítása az 5–12. osztályban című könyvbemutatója és pódiumbeszélgetés a Tanítható-e a hit? címmel.

Résztvevők: DR. NÉMETH DÁVID, a Vallásdidaktika című kötet szerzője, DR. KODÁCSY-SIMON ESZTER, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezetője és DR. SZÁSZI ANDREA, a Református Pedagógiai Intézet munkatársa.

A pódiumbeszélgetést vezeti: DR. SIBA BALÁZS, a Károli-egyetem docense. A könyvet bemutatja SITKU TIBOR, a Pünkösdi Teológiai Főiskola oktatója.

A pódiumbeszélgetés tervezett témája:

Egykor természetes volt, hogy „igen". Azután határozott „nem" volt a válasz. Hol tartunk ma? Időközben újabb teológiai, valláslélektani és pedagógiai szempontok gazdagították a képet. A kérdésre érvényes választ kell találnia mindenkinek, aki hit- és erkölcstan órákra jár, azoknak meg kiváltképpen, akik ezt a tantárgyat tanítják. De kíváncsiak rá a kívülállók is. Ha együtt vetjük latba az érveket és az aggályokat, akkor hamarabb jutunk el azokra a felismerésekre, amelyeket jó szívvel tudunk képviselni.

Időpont, helyszín:

2017. október 31. (kedd), 18.00
KOSSUTH KLUB | Klubterem
1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.