Megemlékezés a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatairól

2017. november 07., kedd, Budapest

Pógyor Istvánra, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület titkárára és a kommunizmus egyházüldözésének további magyarországi áldozataira emlékeznek november 7-én délután Budapesten. A rendezvényt élőben közvetítjük.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága megemlékezést szervez az úgynevezett „nagy októberi szocialista forradalom" kitörésének 100. évfordulóján. 

Megemlékeznek Pógyor István, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület titkára börtönben bekövetkezett halálának 64. évfordulójáról és a kommunizmus egyházüldözésének további magyarországi áldozatairól.

Az alkalom elején köszöntőt mond Huszár Pál főgondnok, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke és Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora. Az eseményen felszólal Földváryné Kiss Réka, Mirák Katalin, Máthé Áron és Csűrös András történészek, valamint Korzenszky Richárd perjel.

A megemlékezés időpontja és helye:

2017. november 7. kedd 14-16 óra

Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara
(1092 Budapest, Ráday utca 28.)

Kövessék élőben

Akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen, azok az interneten keresztül is bekapcsolódhatnak a megemlékezésbe honlapunkon és az alapítvány facebook-oldalán

Istent keresem

2Krón 34

„...leromboltatta az oltárokat, ...összetörette a bálványokat...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →