Szolgálatra hívattak el

2017. november 09., csütörtök

A reformáció örökségéről, az anyagi átláthatóságról, az üldözött keresztyének melletti kiállásról, a vezetői tisztújításról és a hittanoktatás sikeréről is beszélt Bogárdi Szabó István püspök a dunamelléki egyházkerület november 9-iki közgyűlésén. Beiktatták hivatalába Szabó Ferenc egyházkerületi főjegyzőt, a Kálvin téri templomban pedig felszenteltek 34 dunamelléki lelkipásztort.

Valami elkezdődhet

Az idei év az évfordulók esztendeje volt – kezdte püspöki jelentését Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök az egyházkerület november 9-iki közgyűlésén. Mint mondta, a többi közt a reformáció 500. emlékévét akkor volt értelme megünnepelni, ha úgy tekintünk rá, mint ami nem ér most véget. A szüntelen megújulás – szerinte gyakran felszínesen pufogtatott – szólama helyett azonban a reformátorok munkájának mély és értő vizsgálatára szólított fel, amelynek nyomán az egyháztagok életében valami elkezdődhet az emlékév múltán is.

A közgyűlés előtt tette le esküjét a dunamelléki egyházkerület idén júniusban megválasztott lelkészi főjegyzője, Szabó Ferenc mányi lelkipásztor, vértesaljai esperes. Lorántffy Zsuzsanna-díjat vehetett át a budapesti református gimnáziumok rendszerváltás utáni újraindításáért mozgalmat alapító Bibó István, Benda Kálmán-díjban részesült Kovács Éva matematika–fizika szakos középiskolai tanár, Soli Deo Gloria Díjban részesült a budapesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium tantestülete. A közgyűlést követően este hat órától a Kálvin téri templomban 34 lelkipásztort szenteltek fel. Az ünnepi istentiszteleten Bogárdi Szabó István János evangéliuma 21. részének 15–17. versei alapján hirdette Isten Igéjét.

 Többek között erről is olvashatnak a Parókia portál részletes tudósításában.

Jakus Ágnes, fotó: Füle Tamás
Forrás: parokia.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió