Útjaink – püspökök egy asztalnál

2017. december 19., kedd, Debrecen

December 19-én este hat órától a debreceni Déri Múzeum Dísztermében beszélget Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Fekete Károly református püspök az ökumenéről és közös genfi utazásáról.

A reformáció 500. évfordulója nemcsak az ünneplésre adott alkalmat, hanem arra is, hogy visszaemlékezzünk arra az útra melyet egyházaink bejártak „a szembenállástól a közösségig”.

Debrecen három püspöke – Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Fekete Károly református püspök – a reformáció jubileumi emlékéve végén közös látogatást tett Genfbe, Kálvin János reformátor városába, mely ma az egyházak ökumenikus közösségének globális központja. A püspökök közös útja valóságosan és szimbolikusan is kifejezi, hogy ma egyházaink a Krisztusban ajándékként kapott közösség és a gyakorlati együttműködés elmélyítését keresik.

A püspököket genfi útjukról és az ökumenikus közösségben bejárt útjaikról Kodácsy Tamás református teológus kérdezi.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.