Magyar kormányzati képviselők látogatása a CEC-nél

2018. január 24., szerda

Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete és Nádasi György, Hölvényi György európai parlamenti képviselő tanácsadója látogatást tettek az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) brüsszeli irodájában január 23-án.

Peter Pavlovic, a CEC tanulmányi titkárával való találkozás során a magyar felek bemutatták az üldözött keresztyének és a háborús sújtotta térségekben élő közösségek megsegítését célzó Hungary Helps programot.

A CEC szintén elkötelezett az emberi jogok támogatása mellett, különös tekintettel a lelkiismereti és vallásszabadságot érintő alapvető jogára, amely számos programjában megjelenik. A megbeszélésen szó esett az egyházak és kormányzati szervek között együttműködés további erősítéséről is.

A jelenlévők megismerkedhettek a 2018. május 31 és június 6 között a szerbiai Újvidéken zajló nagygyűlés részleteivel is, melynek mottója „Tanúim lesztek”. A CEC Európa jövőjéről szervezett konzultációs sorozatáról is szó esett, amely a kontinens jövőjéről régóta zajló diskurzusban hangot ad az Európai Unió és az Európai Unió intézményei mellett elkötelezett egyházaknak.

Forrás: CEC

Fordítás. Külügyi Iroda

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió