A reformáció rejtett kincsei a Budai Várban

2018. május 30., szerda, Budapest

Ingyenes tematikus sétát szervez a Reformáció Emlékbizottság május 30-án, szerdán a Budai Várnegyedbe, amelyen a résztvevők megismerkedhetnek a reformáció rejtett építészeti és történeti kincseivel.

A Budai Várnegyed bővelkedik reformáció korabeli emlékekben és a későbbi korszakok protestantizmushoz köthető helyszíneiben, ugyanakkor gyalog is könnyedén bejárható, így ideális helyszín a sétához. 

A résztvevők megtudhatják például, hogy hol terjesztették először Magyarországon Luther Márton tanait, hol volt a török idők alatt közös protestáns-katolikus templom, vagy éppen milyen titkokat rejt a Magyar Nemzeti Levéltár Bécsikapu téri épülete.

A sétát Millisits Máté művészet- és művelődéstörténész vezeti, olyan izgalmas várostörténeti könyvek és tanulmányok társszerzője, mint a Budavári Séták, vagy a Reformátusok Budapesten. 

A séta érdekessége, hogy egy interaktív térkép segítségével virtuálisan is bejárható lesz az útvonal, így bárki megismerkedhet a Budai Vár protestáns arcával és reformáció korabeli történeteivel.

Bár a részvétel díjtalan, a limitált vendégszám miatt regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehetnek meg. 

Részletek az esemény facebook oldalán.

Istent keresem

1Thessz 2,1–12

„...a mi Istenünktől bátorságot kaptunk arra, hogy nyíltan hirdessük nektek Isten evangéliumát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →