Szakmai nap – “önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése”

2018. augusztus 13., hétfő

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP-1.9.8-17-2017-00002. számú projektje keretében 2018. július 30-án „Önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése - jelzőrendszeri eszközök használatának bevezetése” címmel került sor szakmai nap megszervezésére 42 fő szociális szakember részvételével.

A résztvevők a szakmai napon megismerhették az önállóság fókuszú szolgáltatás fejlesztés lehetőségeit a szociális szolgáltatások és azon belül az idősellátás területén, valamint a projekt során eddig megvalósított és jövőben tervezett tevékenységeket.

 

A szakmai napon több előadó is elmondta, hogy a közszolgáltatás keretében nyújtott jelzőrendszeri funkció és szolgáltatás mellett a piaci lehetőségeket is számba kell venni a szociális szolgáltatást nyújtóknak. A jövőben pedig egész biztosan felértékelődik a felügyeletet támogató, pótló korszerű technikai eszközök bevonása az ellátásba valamennyi célcsoport esetében.

 

A szakembereknek olyan szemléletmód, megközelítés belsővé tételére nyílt lehetőségük, amely támogatja, hogy az idős emberek minél tovább saját, otthoni környezetükben éljenek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.