Hétről hétre aktuális

2018. szeptember 04., kedd

Megújul a Tebenned bíztunk eleitől fogva című rádióműsor. Az MR1 Kossuth Rádió hullámhosszán szerdánként jelentkező adás a református egyház mindennapjait érintő kérdésekről szól a rádióhallgatókhoz. A műsor készítőit új e-mail címen és új telefonszámon érhetik el szeptember 5-től.

A szerdán 14.30 perckor kezdődő adásban visszatekintünk a Reformátusok Szárszói Konferenciájára, azon belül is egy izgalmas, teltházat vonzó kerekasztalbeszélgetésre.

Riportot hallhatnak a református egyház egyik legnagyobb szabású gyermekjóléti programjáról, a Bárka táborról. A nyári táborban 6500 gyermek táborozhat teljesen ingyen a Balatonon 2021-ig. Helyszíni riportunkban nemcsak a gyerekeket kérdeztük meg, hanem az egyik turnus lelkivezetőjével, Balogh Róberttel is beszélgettünk. A református lelkipásztor elmondta, hogy a hátrányos helyzetű, szegény gyerekek nagyon nehezen nyílnak meg, és nagyon sok szeretetre van szükségük. Becze Orsolya, a tábor vezetője úgy fogalmazott a Bárka táborról, hogy az „egy másik valóság, egy olyan valóság, ahol mindenki szeret mindenkit, mindenki elfogad mindenkit, ahol érték a különbözőség, ahol mindenki kap lehetőséget, ahol a különleges bánásmódot igénylő gyerek elhagyva a komfort zónáját, azt a védő hálót, amin túl eddig soha egy lépést sem tett, táncol a Bárka Faktor színpadán. ahol a cigány és nem cigány kisgyerek együtt nemezel a magyarság érétekinek megőrzése jegyében, ahol a siket jelelni tanítja ép hallású tábortársát, ahol nincs különböző bőrszínű, különböző szociális háttérből érkező, eltérő képességű, különleges bánásmódot igénylő, csak GYEREK van.″

Itt a szeptember, kezdődik az iskola. A Magyar Református Szeretetszolgálat tanszerekkel segít a rászorulóknak. Riportereink a Csongrád megyei Maroslelén és Kiszomboron jártak, ahol több gyermekes szülőket is megkérdeztek, hogy milyen terhet jelent számukra az iskolakezdés, és mit jelentett számukra a református szeretetszolgálat adománya.

Idén Tágas Tér Konferenciaként él tovább a Tágas Tér ökumenikus fesztivál Szegeden. A kétnapos rendezvényre lelkészeket, ifivezetőket, diakónusokat, zenekari vezetőket várnak, és azokat is, akik szeretnének szolgálatokat vállalni. A négy fő téma a diakónia, a dicsőítés, az evangelizáció és a gyülekezetalapítás lesz. A Tágas Tér Konferencia részleteiről Czagány Gábor főszervezővel beszélgetett Hegedűs Márk.

Szeptembertől megváltozott a református félóra telefonszáma. A műsort követően a 0630-789-00-66-os számon várjuk hívásaikat. E-mail címünk is változott: a radio@reformatus.hu e-mail címre írhatnak nekünk.

Jó rádiózást kívánnak a műsor szerkesztői:

Fekete Zsuzsa és Hegedűs Márk

Istent keresem

5Móz 34

„Mert őt küldte el az Úr mindazoknak a jeleknek és csodáknak a véghezvitelére,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →