Világháborús megemlékezés

2018. október 15., hétfő, Debrecen

Az I. világháború végének századik évfordulójára emlékeznek a Debreceni Református Kollégiumban október 15-én, hétfőn 15.30 órától.

Elsőként a Kollégiumi Diákszövetség által állított I. világháborús emléktáblát (Medgyessy Ferenc alkotását) koszorúzzák meg, majd megnyitják – a háború utolsó időszaka és hatásai vonatkozásában aktualizált – nagy sikerű, az I. világháború református egyházi vonatkozásait bemutató centenáriumi kiállítást.

Külön előadásban emlékeznek meg gróf Tisza István (1861–1918) halálának előzményeiről és következményeiről. Ennek oka, hogy Tisza István – a Debreceni Református Kollégium egykori diákja, a református egyház főgondnoka, a Debreceni Egyetem egyik létrehozója, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem jogelődjének a Debreceni Egyetem Református Hittudományi Karának díszdoktora – 1918. október 31-én lett politikai merénylet áldozata.

A rendezvény zárásaként bemutatják az Alföld folyóirat „Összeomlás" című tematikus számát. A megemlékezést a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára közösen szervezi.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.