Debreceni Ökumenikus Napok

2018. november 20., kedd, Debrecen

Első alkalommal szerveznek Debrecenben ökumenikus napokat. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány azzal a céllal hozza létre a találkozót, hogy erősítse a történelmi felekezetek közötti párbeszédet és az egyházak közös gyakorlati munkába is kezdhessenek.

Mérföldkő? – A Közös Nyilatkozat a megigazulásról szóló tanításról (1999) és a református csatlakozás (2017) ökumenikus jelentősége lesz a témája a november 20-i, keddi egész napos konferenciának.

Az eseményen többek között Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, Hans Lessing, a Református Egyházak Világközösségének titkára, Kustár Zoltán, a hittudományi egyetem rektora, Fekete Károly, református püspök és Bölcskei Gusztáv teológiai tanár ad elő.

A délután 4-kor kezdődő nyilvános pódiumbeszélgetésen az evangélikus, a katolikus, és a református egyház képviselői beszélnek a közös egység lehetőségéről.

A konferencia helye:
Debreceni Református Kollégium (Kálvin tér 16.)
Kistanácsterem

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.