Leégett a nyárádszentimrei református közösségi ház

2018. december 21., péntek

Leégett az Erdélyben található nyárádszentimrei református gyülekezet közösségi háza. Az újjáépítést adományokkal segíthetjük.

Leégett az Erdélyben található nyárádszentimrei református gyülekezet közösségi háza. A november 28-án éjfélkor történt tragédia eredményeképp az épületből csupán a téglafalak és a tornác egy része maradt meg.

Ahogy azt a gyülekezet lelkipásztorától és gondnokától megtudtuk, mivel a templomuk a tizenharmadik században épült műemlék templom, fűtetlen, és a hideg miatt a téli időszakban a gyülekezeti ház imatermében tartották igei alkalmaikat. A tűzeset óta egy szomszédos épületben, az egykori kántor-tanítói lak szobáiban tartják a szolgálatokat, a termet azonban igen nehéz kifűteni a korszerűtlen nyílászárók és padló miatt.

A nyárádszentimrei református gyülekezet presbitériuma tisztelettel kéri a gyülekezeteket, hogy lehetőség szerint adományaikkal támogassák a gyülekezeti ház újjáépítését, és hordozzák a gyülekezetet könyörgéseikben.

Pénzügyi adományaikat a gyülekezet bankszámlájára juttathatják el:

Kedvezményezett neve: Parohia Reformata Eremieni
Számlaszáma: RO73RNCB0193157342340001 BCR bank, Marosvásárhely
Swift kód: RNCB RO BU

A gyülekezet presbitériuma tisztelettel köszön minden adományt.

„Imádkozó és adakozó szeretetünkkel oltsuk ki a gonoszság tüzét, és lobbantsuk fel a jézusi szeretet lángját. A Karácsony gyertyáinak lángja legyen az a fény, amelyben meglátjuk és megtapasztaljuk a hajléktalanság fájdalmát, legyen az a tűz, amely a mennyei szeretet melegét adja" – olvasható az Erdélyi Református Egyházkerület elnökségének adakozásra buzdító levelében.

Fotó: Szigeti-Simon Emőke

Istent keresem

Bír 1,16–2,5

„Kivezettelek benneteket Egyiptomból, és behoztalak erre a földre,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink