A tűz miatt sem marad el a felvételi

2019. január 31., csütörtök

Kiégett a kollégium, használhatatlanok a tantermek, de nem adják fel és a történtektől függetlenül várják a felvételizők jelentkezését a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán. Videónk a budapesti teológia legutóbbi nyílt napjáról, még a múltheti tűzeset előttről.

Hamarosan elérkezik a négy református felsőoktatási intézmény világi szakjaira vonatkozó jelentkezési határidő, ezért felkerestük a négy felsőoktatási intézményt, hogy megtudjuk, mi vár azokra a hallgatókra, akik a református felsőoktatásban szeretnék folytatni a tanulmányaikat.

A budapesti teológia adventi nyílt napjára kamerával együtt látogattunk el: érdeklődők, hallgatók és tanárok meséltek nekünk a lelkészi hivatásról és a károlis diákéletről. Az intézménynek otthont adó Ráday utcai épületben január 23-án tűz ütött ki, a kollégiumi szobák nagy része kiégett, a tantermek is használhatatlanná váltak.

A tervek szerint február 18-án folytatódik a tanítás, addigra sikerül az oktatási helyiségeket megfelelő állapotba hozni. „A történtektől függetlenül várjuk a felvételizők jelentkezését, szeptembertől szeretnénk megoldani egy helyen a kollégiumi lakhatást" – nyilatkozta a reformatus.hu-nak Zsengellér József stratégiai rektorhelyettes.

reformatus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió