Világimanapi alkalom a budai gyülekezetben

2019. március 01., péntek, Budapest

Világimanapi alkalmat tartanak a budai református gyülekezet Szilágyi Dezső téri templomában március 1-én, pénteken 18 órától.

A világimanapi imaórán, megismerkedünk Szlovéniával, imádkozunk, énekelünk, megkóstolunk szlovén ételkülönlegességeket és megtapasztalhatjuk milyen érzés közösségben lenni a világ keresztyén közösségeivel. Az alkalom vezérigéje: „Jöjjetek, mert már minden készen van" (Lukács 14:17). Az alkalmon Csatári Bíborka református lelkipásztor és zenekara szolgál.

Az Ökumenikus Világimanap (World Day of Prayer) több évszázados múltra visszatekintő globális, felekezetközi mozgalom, melynek Magyarország már évtizedek óta tagja. Célja egymás missziói munkájának megismerése világszerte, közös imádkozás és segítségnyújtás egymás szolgálatában.

A Világimanapot minden év márciusának első péntekén ökumenikus közösségekben ünneplik a világ keresztyén felekezetei, akik az időeltolódásnak köszönhetően egy 24-órás imaláncba kapcsolódnak össze. Ebben az évben a gyermek és felnőtt liturgiát, a szlovén asszonyok állították össze, a szlovén receptek, játékok, énekek, kisfilm letölthetők a vilagimanap.hu oldalról.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió