A Református félóra április 3-i adásából

2019. április 03., szerda

Szolgálati fegyvere és palástja is van. Műsorunk első szereplője nyomoz, kihallgat, ha kell, DNS-mintát vesz – és mellette a Budapest-káposztásmegyeri református gyülekezetben házicsoportot vezet, időnként prédikál. A Református Félóra április 3-i adásában megismerhetik Pallagi Andrea rendőrt, lelkészt, akinek az az álma, hogy a tábori lelkészség mintájára egyszer létrejöjjön a rendőrlelkészség.

Második szereplőnk 91 éves, most, március 15-én kapott Kossuth-díjat. Ellátogatunk Kovács Miklós tiszakécskei református kékfestőmester műhelyébe. Miklós bácsi elődeinek és utódainak is hálás, és azt kéri Istentől, addig adjon neki egészséges, munkabíró állapotot, amíg át tudja adni tudását az unokáinak.

Ezután egy csalódás történetét hozzuk: a tanácsköztársaság és az egyházak viszonyáról beszélgetünk Hatos Pál történésszel. Hiszen Baltazár Dezső debreceni püspök még üdvözölte a tanácsköztársaságot, nem sejtve, hogy aztán ő sem kerülheti el a börtönt. Az interjú apropóját egy budapesti konferencia adja, amelyet április 12-én rendeznek a témában, a Ráday u. 28. szám alatt, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kar kisebbik dísztermében. A konferenciát a Ráday Gyűjtemény és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történettudományi Intézete közösen szervezi.

Műsorunk végén Tar László Péter, Mád református lelkészének áhítatát hallhatják, Kecskés Ákos tolmácsolásában.

Szerdán 2019. április 3-án fél kettőtől várja Önöket a református félóra felelős szerkesztője, Fekete Zsuzsa, és a műsorvezető, Hegedűs Márk. Áldás, békesség!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.