Abigél titkai

2019. november 16., szombat, Kecskemét

Szabó Magda írónő életművéből – halálának évfordulójára emlékezve – szólalnak meg töredékek Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész előadásában és szerkesztésében, a Ráday Múzeum szervezésében, 2019. november 16-án, szombaton, 17 órai kezdettel.

Az írónő talán legismertebb műve az Abigél, amely 1970-ben jelent meg, a belőle 1977-ben készült film tette halhatatlanná a történetet, s abban Piros Ildikó emlékezetes alakítását. A kecskeméti kötődésű színésznő emlékestjéhez szokatlan formát választott. A felolvasásos, bejátszásokkal színesített produkció nem követi a hagyományos előadóestek dramaturgiáját, így lehetővé teszi, hogy Piros Ildikó több karaktert is megszemélyesítsen. Az összeállítás Szabó Magda több művét érinti, az Abigél, Az ajtó és a Katalin utca mellett kisebb írásból is elhangzanak részletek. Az est a Szabó Magda életét is megidézi, olyan életrajzi elemek felvillantásával, melyek az írónő számára kiemelkedően fontosak voltak, mint a hazája iránti szeretet, a családi háttér és a támogatás ereje.

Az előadás időpontja: 2019. november 16. 17:00

Helyszín: Ráday Múzeum Kecskemét Kálvin tér 1. - I. emelet. Koncert-terem, Kodály Intézet

A jegy ára: 2000 Ft

Az elővételi jegy ára 2019. november 10-ig 1500 Ft

Jegyek vásárolhatók a Ráday Múzeum pénztárában nyitvatartási időben – keddtől vasárnapig 10-18 óráig.

Telefon: +36 76 486 226

radaymuzeum.info@gmail.com

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.