Játszókerttel bővült a Reformátorok tere

2019. október 11., péntek

Átadták a Reformátorok tere fejlesztés második ütemeként kialakított csúszdaparkot és játszókertet péntek délután Budapesten. A XVI. kerületi Sashalom városrészben még a 2017-es emlékévben alakítottak ki a fél évezrede kezdődött reformációra emlékeztető közteret.

A játszókerttel kiegészült Reformátorok tere olyan központi hely lett a kerület életében, ahol a legifjabbaktól a legidősebbekig mindenki találhat magának szórakozást – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az átadó ünnepségen. A játszókert 398 millió forintból valósult meg, majdnem teljes egészében kormánytámogatásból.

A XVI. kerület Homokdomb utca – Sashalom utca – Milán utca – Rákóczi út által határolt területet rendezésének első ütemében 2017-ben elkészült a Reformátorok tere. Arculatát a reformáció három nagy alakja, Luther Márton, Kálvin János és Bocskai István szobra mellett egy tizenhét méter magas kilátótorony határozza meg. A felemelt kezében a 95 tételt jelképező tekerccsel álló Luther, a Bibliát tartó Kálvin és Bocskai István fejedelem szobra R. Törley Mária Magyar Örökség Díjas szobrászművésznek, a XVI. kerület díszpolgárának alkotása.

A most befejezett második ütemben kialakítottak egy játszókertet, amelyben helyet kapott három 23 méter hosszú óriáscsúszda, hinták, trambulin, szabadtéri fitnesz eszközök, egy félkör alakú, 5 méter átmérőjű színpad, ivókutak, 28 parkolóhely, 12 kerékpártároló és egy akadálymentesített vizesblokk. A kertben 93 fát is elültettek.

Forrás: MTI, fotó: Füle Tamás / Parokia.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió