Református félóra ajánló

2019. november 06., szerda, Országszerte

Szerdán délután fél kettőtől újra Református félóra a Kossuth Rádióban! A tartalomból:

Hagyomány, minőség, közösség: ebben az évben Hajdúnánás adott otthont a Református Közéleti és Kulturális Központ Református Ízek Találkozója elnevezésű gasztrokulturális programjának. Az ökológiai gazdálkodás jegyében megrendezett hajdúnánási alkalomra szerte a Kárpát-medencéből érkeztek a mezőgazdaság és a gasztronómia területén tevékenykedő reformátusok, hogy megismerkedhessenek egymással és a különböző vidékek termékeivel, terményeivel. Ezzel a céllal látogattuk meg őket mi is.

Szó esik a műsorban a református egyház szociális szerepvállalásáról is. Fontos és nehéz feladat ez, amely nem valósulhatna meg elhívatott munkatársak és önkéntesek nélkül. De ki figyel rájuk, a segítőkre? Eperjesi Tamással, az Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda vezető munkatársával beszélgetünk.

Kárpátaljára is ellátogatunk, ahol idén nyáron tizenötödik alkalommal rendezte meg legnagyobb – Lendület elnevezésű – találkozóját a kárpátaljai fiatalok számára a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ). A rendezvényre, amelynek központi üzenete Jézus Krisztus dicsőítése volt, több mint nyolcszázan látogattak ki a Beregszász Amfiteátrumba. A találkozón mi is ott voltunk, és a fiatalokkal együtt arra kerestük a választ, hogyan lehet dicsérni Istent zenével és szóval.

Krisztus egyháza olyan, mint egy nagy puzzle, amelyben az apró darabok az egyház tagjai, akik együttesen alkotják a teljes képet: Krisztust – műsorunk végén Hajdú Ferenc csetényi református lelkipásztor igei gondolatait hallhatják.

Kedves állandó és leendő Hallgatóink! A Református félórát november 6-án, szerdán délután fél kettőtől hallgathatják meg a Kossuth Rádióban. Szeretettel várjuk véleményüket, észrevételüket témáinkkal és műsorunkkal kapcsolatosan! E-mail címünk: radio@reformatus.hu. Várja Önöket a felelős szerkesztő, Fekete Zsuzsa, a hangmester, Maksay Helga és a műsorvezető, Fekete László.

 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió