Szakmai nappal kezdődött az év

2020. január 11., szombat

Szakmai napot tartottak 2020. január 8-án Kecskeméten az MRE Diakóniai Irodája fenntartásában működő Hajnalcsillag Tanodában. Az alkalmon Vitályos Eszter, az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára is részt vett és tanulásra, közösségi munkára biztatta a tanulókat.

A kecskeméti református tanoda életéről, a hátrányos helyzetű gyerekek – főként roma fiatalok – körében végzett munkáról, a napi kihívásokról és a diakónia munka örömeiről, valódi megéléséről Simon Edina szakmai vezető, Bárdosné Edit pedagógus- szakmai munkatárs, Somogyi Tímea szociális segítő és Gondi Ferencné Karolina tanodai gondnok tájékoztatta a minisztérium képviselőit. 

Vitályos Esztert az intézményben házigazdaként fogadta és a bemutatásában kalauzolta Simonné Bakó Márta, a kecskeméti gyülekezet főgondnoka, valamint Kabai Virág gyülekezeti diakóniai igazgató. Az államtitkár és a kíséretében érkezett EMMI munkatársak, Herczeg Zsuzsa főosztályvezető és Gruber Márk osztályvezető a tanodában dolgozó, illetve önkéntes munkát végző kollégákkal beszélgetett.

Eperjesi Tamás, az MRE Diakóniai Irodájának vezető munkatársa a református tanodák és gyerekházak hálózati együttműködésének lehetőségeit, míg Somogyi Beáta a 2020. január 1-jétől működő Református Módszertani Iroda felzárkózási feladatokkal összefüggő szakmai elképzeléseit vázolta. 

A látogatás végén Vitályos Eszter államtitkár a Hajnalcsillag Tanoda vendégkönyvébe írt soraival üzent a diákoknak, melyben tanulásra és közösségi munkára biztatta őket.

fotó: EMMI

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió