A magyar kultúra napja

2020. január 19., vasárnap, Szatmárcseke

Ökumenikus istentiszteletet és ünnepi közgyűlést tart Szatmárcseke Község Önkormányzata és a Kölcsey Társaság 2020. január 19-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a szatmárcsekei református templomban.

Igét hirdet Fekete Károly református püspök és Ternyák Csaba római katolikus érsek. Imát mond Szalay Kont református esperes.

Az ünnepi közgyűlésen adják át a Kölcsey Társaság 2020. évi díját Bereményi Géza Kossuth-díjas írónak. Laudálja: Bölcskei Gusztáv, a Kölcsey Társaság elnöke.

A megemlékezésen közreműködik Csikos Sándor Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló Művész és az Amici Cantates Énekegyüttes, vezényel: Ráczné Nyiri Dorottya.

Az ünnepséget koszorúzás zárjaa szatmárcsekei református temetőben Kölcsey Ferenc síremlékénél. Akik koszorúzni kívánnak, január 15-ig szíveskedjenek közölni az intézmény, a szervezet, valamint a koszorúzók nevét Péter-Tóth Gabriellával, a Kölcsey Társaság titkárával a 06-20/290-2444-es telefonszámon, vagy Fekete Tiborral, a Kölcsey Társaság jegyzőjével 06-20/567-0634-es telefonszámon, vagy a kolcseytarsasag@gmail.com e-mail címen. A szervezők csak azokat a koszorúkat tudják bejelenteni, akik a fent módon jelezték szándékukat. A bejelentés hiánya természetesen nem akadálya a koszorúzásnak.

A Kölcsey Társaság 2020. január 19-én autóbuszt indít Fehérgyarmatról Szatmárcsekére. Indulás a postahivatal elől 10 óra 10 perckor, visszaindulás a koszorúzás után. A járaton viteldíjat fizetni nem kell!

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió