A Reformátusok Lapja e heti számából

2020. március 08., vasárnap, Országszerte

„Aki szeret vesztes lenni, az soha nem fog élni a felemelkedés, a gyógyulás lehetőségével" – Trianonról és a közelgő egyházi választásokról is kérdeztük Bogárdi Szabó István püspököt, egyházunk Zsinatának lelkészi elnökét lapunk március 8-i számában.

Fordított peregrinációt hirdet a Sárospataki Református Kollégium: a diaszpórában élő fiatal magyar generációt hívják tanulni a Bodrog-parti városba. A különleges ösztöndíjról Nagy-Baló Csaba igazgatót kérdeztük. Közben pedig nemcsak Európába, de Ázsiába, Észak- és Dél-Amerikába, Dél-Afrikába, Ausztráliába és Új-Zélandra is várják önkéntesek jelentkezését. Három éve már egyházi ösztöndíjasok is szolgálhatnak a diaszpóraközösségekben, kettejükkel beszélgettünk tapasztalataikról.

Március második vasárnapján rádiós istentiszteletet közvetítenek az egykori sajókazinci, ma már kazincbarcika-alsói református templomból. Kíváncsiak, milyen egy vasárnap délelőtt az észak-magyarországi gyülekezetben? Riportunkból ez is kiderül.

Ünnep-e a nőnap? – március 8. történetét vizsgálja meg keresztyén szemszögből Jezsoviczki Noémi publicisztikája, Köntös László rovatában pedig ezúttal a racionalitás és a hit téves szembeállítását leplezi le. Egy kivételes barátot ismerhetnek meg Rácsok Gabriella filmajánlójából, valamint beszámolót olvashatnak a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom bibliaismereti versenyéről.

A Reformátusok Lapja március 8-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.