175 éves az ország második legnagyobb református temploma

2013. szeptember 26., csütörtök

Hálaadó istentiszteletet tartottak Kunhegyesen több alkalomból is: többek között 175 éve tartották az első istentiszteletet a helyi református templomban. A szombati eseményen Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi elnöke a szolgálat és az alázat fontosságáról beszélt.

Különleges alkalomból gyűltek össze a hívők Kunhegyesen, hiszen számos eseményt ünnepelhettek meg szeptember 22-i hálaadó istentiszteleten. 1848. november 26-án, vagyis immáron 175 éve tartották az első istentiszteletet az ország második legnagyobb református templomában, 20 éve került az egyházközséghez Nagy Kálmán lelkipásztor, valamint 10 éves lett az újraindult általános iskola és a Sarepta Idősek Otthona.

Kunhegyesen a tíz év alatt közel megháromszorozódott a kisdiákok száma a gyülekezet által újraalapított iskolában, így ma már 230 gyermeket tanítanak, míg szinte nélkülözhetetlenné vált a Sarepta Idősek Otthona is, mely 2003-ban 18 lakóval indult, míg mára a település tíz százalékának, vagyis mintegy 760 embernek segítenek itt.

De nem csupán az évfordulók miatt adtak hálát az egybegyűltek: ezen a szombati napon adták át zöldmezős beruházásként az iskola udvarán épített óvodát, ahol három hete két csoportban 50 kisgyermek lelt új közösségre.
A hálaadó istentiszteleten Ft. Bölcskei Gusztáv a Timóteusnak írt 2. levél 1 fejezetének 1-7. verse kapcsán a szolgálat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve hogy mindehhez elengedhetetlen a szeretet, az irgalom és az áldozat.

Az igehirdetés alapgondolatát az építő gyülekezetre és a lelkészre is kivetítette. Az eseményre az elszakított területekről is érkeztek testvérgyülekezetek: a Vajdaságból Bácsfeketehegy, Erdélyből Székelykeresztúr, míg Kárpátaljáról Makkosjánosi képviseltette magát.

Botos Regina

Istent keresem

2Tim 4,6–8

„...eltétetett nekem az igazság koronája...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →