Huszonöt éve gyógyító közösségben

2017. május 24., szerda

„»Kezdetben volt az Ige.« Azaz a termékenyítő gondolat, a logos, amely világot, történelmet, vagy kisebb léptékben és a mi esetünkben Bethesda-kórházat teremtett 151 éve. Aztán ismét jött a teremtő szó 25 éve – Legyen Bethesda megint! –és az addig Apáthy István Gyermekkórházként működő intézmény Bethesda lett megint" – kezdi a református intézmény újraindulásának 25. évfordulójáról szóló beszámolóját a kórház két munkatársa, Rideg Gyula és Bese Nóra.

Az intézmény idei jubileumát május 13-án családi majálissal ünnepelték meg a gyermekkórház dolgozói és hozzátartozóik. „A meteorológiai előjelzések két héttel előbb megmondták, hogy bizony eső lesz aznap. És úgy is volt. Délelőtt kétszer is leszakadt az ég, de 11 után távoztak a felhők, és a Bethesda kis közössége nem hagyta, hogy kedvét vegye az időjárás bizonytalansága. 260-an jöttek el a kórház dolgozói és családtagjai közül" – tudjuk meg a beszámolóból.

A kórház kertjében sok, közösséget teremtő lehetőség – koncert, ugrálóvár, lovaglás, íjászat, kézműves, közös gulyásebéd, családi vetélkedő, orvosi-játszó sátor, futóverseny, középkori lovagi torna – kínálkozott, a résztvevők jól érezték magukat: „Kötetlenül és szabadon, ahogy a hétköznapi, megfeszített gyógyító munkában sokszor nincs lehetőség."

Az ebéd után a családok B betű alakba álltak, majd egyszerre 240 kézből magasba emelkedett ugyanannyi léggömb: „Üzenet a világnak, itt vagyunk, mi ünneplő, 25 éves bethesdások." A lelki útravalóról Rideg Gyula kórházlelkész gondoskodott. A jubileumra sütött 25 tortára a szakmai zsűri és a közönség is szavazott. A Bethesdában 25 éve, vagy annál régebben dolgozó munkatársakat külön köszöntéssel ünnepelték a résztvevők.

"»Kezdetben volt az Ige.« A teremtő szó, a gondolat, amely világokat hoz létre. A mi kis világunkban, a Bethesda Gyermekkórházban például volt egy családi majális... Csak annyi történt, hogy a teremtő szó, a gondolat, a Lélek közösséggé formált ápolót, orvost, portást, takarítót és a többi gyógyítót újra... Legyen Istené a hála ezért a közösségért, és dicséret minden résztvevőnek, szervezőnek, segítőnek." – fejeződik be a beszámoló.

Forrás: Rideg Gyula, Bese Nóra

Istent keresem

Jn 19,31–42

„Ezek pedig azért történtek, hogy beteljesedjék az Írás:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink