Vojtkó Ferencé a Szalézi-sajtóösztöndíj

2011. január 25., kedd

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elismerését a debreceni református tévés vehette át Erdő Péter bíborostól hétfőn, az újságírók védőszentjének napján.

Szilézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kötődően tartottak szentmisét hétfőn a dudapesti Egyetemi templomban, majd az alkalom után átadták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Szalézi-díját.

A 2001 óta odaítélt éves ösztöndíjat az olyan sajtómunkások kaphatják meg, akik a legtöbbet tettek a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban.

Idén Vojtkó Ferenc, a Debrecen Televízió munkatársa vehette át Erdő Péter bíborostól a genfi püspökről elnevezett elsimerést a Központi Papnevelő Intézet dísztermében. A díjazott eddigi munkásságával tanúbizonyságot tett a keresztény értékrend követéséről és azt szakmailag igényesen képviseli a hazai tömegtájékoztatásban – olvasható a Magyar Kurír tudósításában.

Vojtkó Ferenc 1977-ben születetett Ungváron, apai részről római katolikus, anyai részről református családban, ő maga református egyháztag. A debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskola kommunikáció szakán végzett, részt vett a Magyar Újságíró Szövetség Bálint György Újságíró Iskola televíziós újságíró képzésében, a Debreceni Egyetemen felnőttképzés-művelődési menedzser oklevelet szerzett. A Debreceni Református Hittudományi Egyetemen 2010-ben fejezte be a teológia minor szakot, jelenleg PhD képzésben vesz részt a DRHE-n.

Református.hu, fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.