Az EVT főtitkára a koreai válságról – ima a félszigetért

2010. november 27., szombat

altDr. Olav Fykse Tveit norvég lelkész, az Egyházak Világtanácsa főtitkára állásfoglalásában hangsúlyozta: az erőszak és a katonaság nem fogja megoldani a problémákat.

 

Dr. Olav Fykse Tveit norvég lelkész, az Egyházak Világtanácsa főtitkára állásfoglalásában hangsúlyozta: az erőszak és a katonaság nem fogja megoldani a problémákat.


altÁllásfoglalásban a főtitkár foglalkozott a koreai félszigeten kialakult politikai és katonai válsággal, amit az robbantott ki, hogy november 23-án jelentések szerint a Dél-Korea által ellenőrzött Yeonpyeong szigeten az északi fél tengerészeti erői megöltek néhány embert. „Az Egyházak Világtanácsa sürgeti Észak- és Dél-Korea illetékes vezetőit, hogy mindkét ország, valamint Észak-Kelet Ázsia szomszédos népei érdekében kerüljék az olyan akciókat, melyek a feszültséget csak tovább növelik” – hangsúlyozza az EVT-főtitkára nyilatkozatában. Csak a béketárgyalásokhoz történő visszatérés vezet a békés egymás mellett éléshez és a kölcsönös tisztelethez. Mindkét ország kormányzatát arra kéri, tegyenek bizalomébresztő és -erősítő lépéseket. – A hír kapcsán az idea.de német keresztyén hírportál felhívja olvasóit: tartsanak könyörgéseket a koreai válság békés megoldásáért és a béketárgyalások folytatásáért. (oikoumene.ch – idea.de – 2011-11-27 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió