Testvériskolák nyertek oktatási pályázatot

2012. február 16., csütörtök

A vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola és a temesvári Bartók Béla Elméleti Liceum között elindult testvériskolai kapcsolatoknak fontos mérföldköve az a pályázat, melyet a két iskola közösen adott be és nyert meg.

Az „Interaktív tanulási módszereken alapuló kompetenciafejlesztést célzó szakcsomag” (PROFNET) c. projekt a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyarország és Románia társfinanszírozásával.

A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve. A pályázat keretében a két intézmény pedagógusai közös képzéseken vehetnek részt, együtt ismerkedve az interaktív tanítási módszerekkel, illetve gyermekeink közös táborozások során találkozhatnak a másik intézmény életének egy-egy fontos területével, ottani diáktársaikkal, tanárokkal.

Vésztőn ökotáborra készülnek, ahova a temesvári gyermekeket várják, Temesváron pedig tehetséggondozó táborban vehetnek részt a vésztői diákok. A pályázatnak köszönhetően mindkét intézmény tárgyi eszközökkel is gazdagodik.

„Nagy örömmel és várakozással tekintünk a közös programok az együttműködés kiszélesítésének lehetősége elé. Vésztőn március 14-16. között pedagógus szakmai továbbképzést tartunk. A képzés mellett közösen ünnepelhetjük nemzeti ünnepünket is, istentisztelet és ünnepi műsor keretében″ – nyilatkozták az iskola dolgozói.

Sz. K. iskolalelkész

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió